Pályázat

Utómunka Pályázat
a Fiatal Filmesek alkotásainak támogatására

 

 

A Független Magyar Művészeti Alapítvány, a Metropolis Stúdió és a Kreatív Média Műhely a fiatal filmesek segítésére Utómunka Pályázatot hirdet.

 

A pályázat célja szakmai, elméleti és gyakorlati-anyagi segítséget nyújtani fiatal, elsősorban dokumentumfilmes alkotóknak.

 

A Pályázat Alkotói Műhely formában működik. A filmesek a műhelytől pályázataik alapján szellemi és anyagi segítséget kapnak. A Műhelymunkában valamennyi pályanyertes alkotó részt vehet.

A Műhely vezetői:

Böjte József rendező-producer
Jankura Péter operatőr
Ponyiczky László stúdióvezető

 

1., Pályázhat: Minden 35 évét be nem töltött alkotó-elsősorban dokumentumfilmesek. (A fiatal rendező, író-szerkesztő, operatőr bemutatásával a Producerek, illetve a gyártó cégek pályáznak.)

 

2., Pályázat tárgya: Megvalósítási pályázatokhoz (MMKA, MTFA, ORTT, stb) önerőként felhasználható utómunkálati (digitális vágás, keverés) kapacitások, illetve azok önerőként bemutatható költségei.

 

3., Pályázni forgatókönyvvel és kész gyártási tervvel lehet.

 

4., Pályázhatnak már leforgatott anyaggal rendelkező, anyagilag megszorult alkotók is a forgatókönyv és a leforgatott anyag (demojának) bemutatásával.

 

5., A pályázaton nyertesek a film elkészítéséhez szükséges: tervezett, teljes utómunka díjat nyerik el, 7.000 Ft/óra díjjal számolva. (Nem tartalmazza a vágó személyi díját.)

 

6., A pályázaton nyertesek igazolást kapnak az elnyert kapacitásró-összegről, melyet csatolhatnak -önerős részként- megvalósítási pályázataikhoz.

 

7., Az elnyert támogatást akkor lehet felhasználni, ha a film teljes gyártási költsége igazoltan megvan, illetve a forgatás befejeződött.

 

8., Amennyiben az utómunkálatok meghaladják az elnyert összeget, a túlköltséget a a Stúdió szokásos óradíjában kell megfizetni.

 

9., Az elkészített filmek vége főcímében fel kell tüntetni a támogatókat (Független Magyar Művészeti Alapítvány, Kreatív Média Műhely, Metropolis Stúdió).

 

Nem vehetnek részt a pályázatban szakmai és köztartozást meg nem fizetett producerek.

Jelentkezni folyamatosan lehet a A Metropolis Stúdió honlapján letölthető Pályázati adatlappal, új MMKA Dokumentumfilmes Pályázat kiírása esetén a leadási idő előtt egy hónappal.

Cím

Metropolis Alkotó Műhely,

Utómunka Pályázat

 

Metropolis Stúdió

1141 Budapest, Gödöllői u. 89-91.